Evrotip Sportski Oblozuvalnici, Gold Slot Club, Gold Felicia, KS Servis и Premium Safety Solution како општествено одговорни компании ги негуваат хуманитарните вредности во чиј дух организираат крводарителски акции повеќе пати годишно.

На 6-ти февруари во канцелариите на Евротип се одржа 11-та по ред Крводарителска акција на која се приклучија и вработените од JK Travel, Mint FinTech Group и SN Finance. Овој хуманитерен настан беше реализиран во соработка со Црвениот крст на Република Македонија.

На крводарителската акција беа собрани 40 крвни единици. Според бројот на собрани единици оваа акција е најмасовната од досегашните акции. Акцијата наиде на голем одзив помеѓу вработените на КС групацијата.

На оваа акција покрај вработените од Битола, течност која живот значи даруваа и вработени од градовите Ресен, Прилеп и Охрид.

Организаторите на оваа акција сакаат преку личен пример да ги поттикнат и другите компании во Македонија да се охрабрат и да организираат крводарителски акции бидејќи преку ваков тип на акции не само што ја докажуваме нашата хуманост туку и даруваме “можност” за продолжување на нечиј живот.