Друштвото Електроелемент ДОО има потреба за вработување на работник за следното работно место, во седиштето на друштвото:

ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР

 1. Комерцијален референт во Одделение Индустрија

Клучни одговорности:

 • Одговара за остварување на таргетите
 • Одговара за годишниот буџет на големо
 • Се грижи за воспоставување и одржување на добри односи со клиентите
 • Се грижи за процесот на наплата
 • Се грижи за продажбата, склучување на договорви со нови клиенти и склучување на договори со нив
 • Креира налози за продажба
 • Собира информации од терен од страна на регионалните преставници на Друштвото
 • Комуницира со секторот за логистика за транспортот  капацитетие на магацинот

Потребни квалификации:

 • Високо образование – Електротехнички факултет
 • Задолжително познавање на работа со компјутери (MS Office)
 • Работно искуство од минимум 3 години во големопродажба на електроматеријали, кабли, кабелски прибор, автоматика
 • Познавање на Англиски јазик.
 • Возачка дозвола – ,,Б,, категорија (Активен возач)
 • Познавање и способност за читање на техничка документација
 • Способност за техничко и аналитичко решавање решавање на проблеми
 • Способност за тимска работа
 • Комуникативност, одговорност, стрпливост и прецизност

Вашето CV го очекуваме преку белото копче Аплицирај во сината лента на почетокот на Огласот, со назнака “Електроинженер“ најдоцна до 30.09.2020 година